Om

qigongsilke.dk

Kinesiske helseøvelser og livs filosofi (TKM)

- for et liv i balance

 

Monika Lisbeth P.

 

Mit navn er Monika Lisbeth Petersen, 1953.

Jeg har trænet Qi Gong og Tai Chi siden

2007.

 

Efter en infektion, der drænede mig for energi,

tog jeg på enenergirejse, hvor jeg blev indført

i Qi Gong. Det blev et vendepunkt i mit liv.

Jeg har nu et meget højere energi niveau

og et godt og aktivt liv.

Qi Gong og Tai Chi er blevet min passion.

 

Der er mange former. Qi Gong settet Ba Duan Jin, som vi oversætter til Silkeøvelserne, er min basis træning. Jeg træner og underviser i en speciel udgave. Se plancen under galleri. Der er billeder på velkomstsiden. Med Silkeøvelserne bliver vi på samme tid bløde og stærke! Mit første møde med Silkeøvelserne var via Ullamai Rose Danielsen. Ullamai anbefalede Viggo Vikkelsø, som blev min lærer i dette set. Dette set har været en del af min undervisning siden 2011.

 

Der er flere Tai Chi former. Jeg begyndte min Tai Chi træning med Yang formen den lange, som Viggo Vikkelsø introducerede mig til. Efter at have trænet Yang formen i nogle år, træner jeg nu anderledes efter inspiration i Master Sam Tam's form, som jeg har stiftet bekendtskab med hos Mester Torben Bremann, privatelev af Master Sam Tam. Jeg har modtaget suppervison af Master Sam Tam.

 

Mine lærere

Viggo Vikkelsø er min meditationslærer. Derudover tog Viggo Vikkelsø mig i mesterlære, i Silkeøvelserne, og han guidede mig på min instruktøruddannelses rejse, da det stod klart, at jeg ville dygtiggøre mig yderligere med henblik på at blive instruktør. Via Viggo Vikkelsø kom jeg i kontakt med Torben Bremann. Mester Torben Bremann er uddannet i Traditionel Kinesisk Medicin, herunder akupunktør. Derudover har han læst vestlig medicin. Jeg er så heldig at kunne følge Torben Bremann, som er privatelev af Master Sam Tam, som er kineser bosiddende i Canada og af familie med stolte traditioner indenfor kinesisk lægekunst og tai chi samt Ichuan. Master Sam Tam vurderes af mange til at være blandt de største nulevende mestre i verden. Se punktet galleri. Derudover har jeg lært fra disse akupunktører: Arnkjell Joleik Nielsen, Torben Rif, Flemming Ole Salomon. Der er mange flere jeg har lært fra, og ladet mig inspirere af, men de her nævnte er de største i min studierejse.

 

Alle mine lærere har bidraget til min udvikling, og uden dem vllle jeg ikke have kunnet være den, jeg er i dag, og der hvor jeg er, og hvor jeg kan videreformidle, hvad jeg har tilegnet mig. Min families støtte og tålmod har tillige været uvurderlig. Jeg er meget taknemlig. Min ambition er, at hvad jeg har tillært mig skal videreformidles således, at også andre har mulighed for at høste af dette fantastiske system. Jeg går til opgaven med ydmyghed og glæde.

 

Meditation er en naturlig del af min hverdag. Qi Gong er meditation i bevægelse. Dertil mediterer jeg siddende efter guidning fra min meditationslærer mester Viggo Vikkelsø. Viggo Vikkelsø er enestående dygtig. Viggo mestrer meditationens 'kunst'. Jeg er ydmyg og taknemlig. Mere herom under punktet meditation.

 

Det er skelsættende at træne Qi Gong og Tai Chi. Der er, efter min mening, en hverdag før og en efter, at man er begyndt at træne disse øvlser. Er man først kommet i gang og har mærket den forskel, der er i krop og sind, bliver man ofte ved. Jeg er ydmyg og meget taknemmelig for, at budskabet er blevet videre formidlet fra generation til generation af kinesiske mestre således, at vi også i vesten kan træne disse øvelser, og høste alt det gode, som øvelserne kan gøre for den enkelte. Indførelsen i disse træningsformer har ændret mit liv. Styrken ligger i det bløde! Det kan tage lidt tid at forstå og at indarbejde. Når man kan det, er man nået langt, og man er forandret. Sådan ser jeg det. Man kan vælge at være optaget af, hvad de enkelte øvelser gør for én mere specifikt, eller man kan blot følge instruktørens anvisninger i vågen opmærksomhed, nyde og lade øvelserne gøre arbejdet. Nogle gange kan vi her i vesten have god gavn af at indtage, og lade øvelserne gøre arbejdet. Nyd øvelserne mens du laver dem, og nyd alt det gode de gør for dig.

 

Udfordringen ligger i at formidle budskabet, så andre får lyst til at prøve denne træningsform. Kan langsomme øvelser mon virke? Hurtige bevægelser kan alle udføre. Udfordringen kan ligge i at udføre disse forholdsvis enkle øvelser langsomt i opmærksomhed, således at krop og sind kan forenes i balance. Den danske mentalitet er generelt ikke klar til at gå disse nye spændende veje. Måske er det for mystisk? Det kan være svært at forstå, at disse enkle øvelser har så stor effekt. Det skal prøves og mærkes på egen krop. I Sverige, hvor Qi Gong er udbredt, anbefaler sundhedssystem Qi Gong.

 

Jeg underviser i DQF - Dragør Qigong Forening, hvor vi tilbyder gratis prøvetime, når der er plads. Hver sommer indbyder jeg til gratis 'qigong på græs' i Dragør under åben himmel tæt ved havet. Hold øje med 'senest nyt', og tilmeld dig eventuelt nyhedsbrevet, så er du sikker på at få de nyeste tilbud og andet godt nyt. Qi Gong og Tai Chi er helse! Jeg udbyder løbende forskellige tilbud, idet mit ønske er, at nå mest og bedst muligt ud til flest mennesker med henblik på, at andre også får mulighed for at høste fra dette unikke system, således at deres sundheds tilstand kan øges. Vi må alle selv gøre arbejdet. Jeg kan tilbyde at quide og inspirere.

 

Mit liv blev radikalt ændret, da en infektion slog mit energiniveau helt i bund. Lægerne foreslog, at jeg lærte at leve med generne. Det var der nu ikke meget liv i! Akupunktur blev min redning, og siden har jeg kunnet holde mit energiniveau oppe med qigong øvelser, og sidegevinsterne er utallige! Et mindre udpluk af solstråle historier, af såvel egne som elevers, kan i øvrigt læses under menupunktet Solstråler.

 

Jeg tænker ikke på Qi Gong og Tai Chi som træning, som noget jeg skal gøre. Jeg laver øvelserne, fordi jeg ikke kan lade være, for det er så rart, de gør mig så godt. Præcis som det er med de daglige meditationer. Jeg er meget taknemlig for mine vejledere!

 

Min holdning er, at det er bedst at behandle sygdom, som jeg i øvrigt hellere vil benævne ubalance, med øvelser og helsigtsmæssig livsstil, og først gribe til medicin og eventuelt kirurgi, når det er sidste udvej. Dét er et valg, vi hver især må tage. Vi er selv ansvarlige for eget liv. Hver enkelt må ud fra egen overbevisning og situation vælge de tilbud, der gives. Hver især har vi ansvar for at søge læge eller anden kompetent behandler, når der er behov! Disse sider fralægger sig ethvert ansvar for dine valg. Siderne her beskriver min tilgang og mine holdninger.

 

Undervisning.

Jeg kan gøre en forskel med min undervisning i Qi Gong, som er et selvhealende og forebyggende, let og sjovt system. De fleste vil ofte ret hurtigt mærke en positiv forandring. Tai Chi er på samme tid helseøvelser og kampsport. Man træner lidt forskelligt. Min tilgang er helse. Derfra tager min undervisning udgangspunkt. Min undervisning omtales blandt andet som engageret, positiv og rar. Alle kan være med. Qi Gong og Tai Thi og akupunktur er i samme familie, alle en del af Traditionel Kinesisk Medicin (TKM). Et unikt system, der helt adskiller sig fra mange andre træningsformer. Lær at møde det hårde med det bløde. Lær kunsten at give slip. Nyd et bedre velbefindende og en sundere krop samt et lettere sind. Det bløde overvinder altid det hårde! I træningen smelter krop og sind sammen. Det føles så godt. Jeg har dog haft elever, der stoppede fordi 'det her går godt nok for langsomt.' Hvilket ofte kun er et udtryk for, at man har brug for træningsformen. Spændinger i nervesystemet gør det vanskeligt at træne langsomme øvelser. I min undervisning søger jeg at kombinere målrettet indsats med lethed således, at vi på samme tid oplever, at det både er sjovt og rart at træne, og at det giver udbytte. Vi holder fokus. og vi bliver hele tiden dygtigere. Vi læner os op ad egne grænser, og udvikler os derfra, altid uden at presse! Vi træner derfra, hvor vi hver især er. Hvor de andre elever på holdet er i deres udvikling er uinteressant for de andre på holdet. Hvis man kan lidt mere når man går hjem end da man kom, så er man i gang. Der er udvikling. De ryk vi tager kan variere fra gang til gang, fra periode til periode. Det er også udvikling! Pauser, i rette mængder på rette tid, er også udvikling! En udfordring for de fleste, tror jeg, er ikke at forvente for meget for hurtigt. Tålmodighed er en god ven!

 

Blog

Hold øje med http://qigongsilke.blogspot.dk/

 

Tao

Taoismen kan beskrives som en strøm af vand.

Tao betegner "vejen", og taoismen er oprindeligt opstået p.g.a. en kendt kinesisk filosof, som hed Lao-tze.

Ifølge taoismen opretholdes ligevægten i universet ved to komplementære kræfters vekselvirkning. Disse to kræfter kaldes Yin og Yang. Sammen udgør de og indeholder alle universets fremtrædende former.

Det religiøse menneske ønsker at genforenes med kilden, med Skaberen, men mennesket skal ikke flygte. Buddhister flygter til Nirvana, og kristne flygter til Paradis, men øjeblikkets situation tilskynder ikke til flugt, men leder til nærvær, til samarbejde og til gensidig forståelse via dialog.

 

Dette er i "tao's ånd".

 

At hjælpe er at forstå

Af Søren Kierkegaard

 

Hvis det skal lykkes mig at føre et menneske mod et bestemt mål, må jeg først finde derhen, hvor han befinder sig og begynde lige der.

Den som ikke kan det, snyder sig selv, når han tror, at han kan hjælpe andre.

For at hjælpe nogen, må jeg visselig forstå mere, end han gør, men først og fremmest forstå, hvad han forstår.

Hvis jeg ikke kan det, så hjælper det ikke, at jeg kan og ved mere.

Vil jeg alligevel vise, hvor meget jeg kan, så skyldes det, at jeg er forfængelig og hovmodig, og at jeg egentlig gerne vil blive beundret af andre i stedet for at hjælpe.

Al ægte hjælpsomhed begynder med ydmyghed over for den, jeg vil hjælpe, og dermed må jeg forstå, at dette med at hjælpe, ikke er at ville herske, men at ville tjene.

Kan jeg ikke dette, så kan jeg heller ikke hjælpe.

 

OM

Monika Lisbeth P

Qi Gong & Tai Chi instruktør

Mindfulness & Meditation

 

KONTAKT

www.monika.one

www.qigongsilke.dk

mail@monika.one

2629 7151

 

Copyright © www.qigongsilke.dk - All Rights Reserved - 2018