Litteratur

LITTERATUR  

    Det handler om Qi, livsenergi. Mennesket er energi! Find i oversigten herunder Monika L. Petersen's udgivelser.     

    Der er skrevet meget om energi, kost, livsstil, og om alt det, der sker indeni os. Listen herunder er lang og ment som inspiration. 

     Den anbefalede litteratur samt musik og film er mine bud. Der hvor jeg stifter bekendtskab med relevant litteratur, som jeg vurderer kan glæde mange, vil det være naturligt for mig at medtage disse på oversigten, som således er dynamisk.

     Egne udgivelser samler vigtig viden, og i 'VI KAN IKKE GØRE MERE FOR DIG' beskrives alternative tilbud, som gjorde mig rask, trods lægernes dom med farvelbeskeden 'lær at leve med det'. Det var overlevelse, ikke et liv. Alternative tilbud hjalp mig, og jeg blev rask med god energi og et pragtfuldt liv uden behov for at tage specielle hensyn. Det blev min vej. Du går din vej. Hvis bogen kan inspirere, så du kan få den rette hjælp, skulle det være mig en ære.

     Listen er alene ment som inspiration, hvor læseren selv må gøre sig sine valg. I al sin enkelthed, her kan være noget at tænke over. I oversigten findes bøger med indhold, der ikke harmonerer med sundhedsstyrelsens anbefalinger, hvilket jeg ikke tager ansvar for, men bøgerne er med her, fordi jeg synes det giver mening. Andre værker på listen er fakta. Så tag hvad du bruge. Prøv dig frem. Tanken er at vidensdele.

Monika L. Petersen:


VI KAN IKKE GØRE MERE FOR DIG (2021)

Anmeldelse:"Monika L. Petersen har virkelig noget på hjerte, og hendes budskaber er klare og tydelige uden på nogen måde at være indoktrinerende. Hendes viden er utrolig, og hendes kærlighedsbudskaber går direkte til hjertet. De indlagte små digte og sentenser er velvalgte og indgår naturligt sammen med hendes mange betragtninger om livet og ikke mindst livskvaliteten."

              Claus Ehlers, forfatter


Monika L. Petersen:


FRØ TIL SPIRING - for bedre balance i livet (2020)


ISBN: 978-87-972191-0-2Lær at blive opmærksom, at mærke efter og arbejdet med at give slip. 
                Bogudgivelser
Anmeldelse"Det har været en fornøjelse at læse bogen, som er velformuleret, seriøs, forståelig og af høj kvalitet. Forfatteren formår at holde interessen ved lige, og hun øser generøst af sin store viden og livserfaring, og giver mange gode råd om at få bedre balance i livet. Man bliver både klogere og i godt humør. Bogen er på ingen måde belærende og docerende, men giver af et godt hjerte råd om hjælp til selvhjælp."                                 Claus Ehlers, forfatter


Monika L. Petersen:

Året 2020 - almindelige dage i en ualmindelig tid (2021)
En beretning om at bevare viljen og evnen til det gode liv også i vanskelige tider. - Det går som det skal og kærlighed er altid en del af livet. Carpe diem.

En glad bog i en svær tid.

Fysisk bog samt e-bog.

Monika L. Petersen:

DVD - Ba Duan Jin /                                             Silkeøvelserne

Trænings DVD samt kapitler hvor detaljer gennemgås.


DVD'en er forsøgt udarbejdet således, at såvel nye samt øvede udøvere vil kunne bruge DVD'en.  


En DVD/video kan aldrig erstatte fysisk undervisning, men det kan være et udemærket alternativ eller supplement.


Yderligere:

www.monika.one

mail@monika.onePia Norup og Tine Jørgensen:      Styrk dit immunforsvar

   -       lægens og ernærings-specialistens 6 ugers program.

IBSN 978-87-400-5129-2

Om du vælger at følge et 6 ugers program eller ej, så er der sund og glad viden i denne bog. 


Jeg anbefaler, fordi bogen ser bredt. Det er ikke bare en kostbog. Det er ikke noget med at pege finge og heller ikke noget med at presse til at gøre mere end man orker. Det er informationer. De deler viden og de inspirerer til at gøre noget. Som jeg altid siger: Vi kan gøre noget! (hvis vi orker). Grib det ikke større an, end du orker. Det vigtige i bogen er også fokus på bevægelse. Igen: overdriv ikke. Gøre uden at gøre for meget er en rigtig god tilgang. 

Lad mig tilføje: Mærk efter!

Din krop har svarene. Lyt indad.

Prøv eventuelt at træne Qigong. Find en dygtig instruktør og bed om en prøvetime. 

Til en start 'gider' man måske ikke køre langt efter den rette instruktør for dig. Når man har prøvet Qigong og kan mærke, at dette gør godt, så er man ofte parat til at køre længere efter den bedste instruktør i forhold til, hvad man selv synes og kan mærke.


God fornøjelse. 

Jo Marchant:

Helbredelsens psykologi

ISBN 978-87-02-14309-6

Om hjernens evne til at helbrede kroppen.

"Er tilhængere af alternativ behandling på vildspor eller har de fat i noget?

Kan vores tanker, tro og følelser påvirke vores fysiske helbred?

Kan vi træne hjernen til at helbrede kroppen?" (fra bogens bagside)


Torben Bremann:

Qi Gong - En tilstand af vågen opmærksomhed


ISBN: 978-87-21-03092-6

Kom igang med Qi Gong. Læs og prøv, og find så en dygtig instruktør i dit område.

Ole Havmøller:

Qigong for krop og sind

ISBN: 978-87-93958-67-8

Det er en udmærket bog for mange, som godt vil vide noget om 'hvorfor Qigong' og 'hvad handler Traditionel Kinesisk Medicin om'.

Henning R. Jensen, Kvantelivet: "Derfor skaber du dit eget liv - med baggrund i kvantefysikken"

ISBN: 978-87-9733-510-9

På baggrund af kvantefysikken beskriver Henning R. Jensen hvordan energi virker. Det vi er mange, der kan mærke, ved og forstår, det dokumenteres nu.

Sanna Ehdin Anandala:

Det nye selvhelbredende menneske

ISBN: 978-17-04562-0

En på mange måder teknisk bog. En vældig inspirerende bog. Nytænkende, vil nogle sige. Ikke så nyt endda, vil andre sikkert sige. Nogle vil nok stille spørsmålstegn. www.sannarelations.com


Tommy Iversen:

Elskovskunst

ISBN: 978-87-7070-324-6

En lærebog. Grundidéen går ud på at bringe mennesker i harmoni med hinanden - med et godt fungerende kærlighedsliv. I Vesten har vi ikke tradition for at blive oplært seksuelt. Vi forventer - eller håber - at den seksuelle viden kommer til os som en åbenbaring i 15-16 års alderen. Men det gør den ikke! (udsnit af tekst fra bogens omslag).


Masara Emoto:

De skjulte budskaber i vand

ISBN: 978-87-7759-280-5

Med udgangspunkt i sin egen forskning, beskriver forskeren og healeren Dr. Masaru Emoto sine opdagelser af vands evne til at absorbere, bevare og endog viderebringe menneskelige følelser og tanker. Ved hjælp af fotografering med ultrahøj hastighed har han opdaget, at krystaller, der dannes i frossent vand udviser forandringer, når bestemte, koncentrerede tanker rettes mod det . ... det er Emotos opfattelse, at fordi såvel mennesket som jorden består af omkring 70% vand, kan vi heale vor planet og os selv ved bevidst at udtrykke kærlighed og gode hensigter.


Dr. Stephen Gascoigne, England:

Sundhed på Kinesisk - Håndbog i traditionel kinesisk medicin

ISBN: 87-7857-156-1

Andreas Moritz:

Elsk din lever og lev længere

ISBN: 978-87-7070-236-2
Andreas Moritz:

Kræft er ikke nogen sygdom, det er en overlevelsesmekaniske

ISBN: 978-87-7070-162-4

Forord af Carsten Vagn-Hansen
Uffe Ravnskov, læge:

Hvorfor et højt kolesteroltal er nyttigt

ISBN: 978-87-7070-176-1

De lærde diskuterer stadig kolesterolværdier. Skal det være højt eller lavt? Døm selv


Rhonda Byren:

The Secret

ISBN: 87-7759-313-8

Film (Det anførte ISBN nr. er til filmen) & Bøger


Eckart Tolle:

Nuets kraft

ISBN: 87-7895-239-5

Nøgle til personlig frigørelseEckart Tolle:

Lev i nuets kraft

ISBN: 87-7895-345-6

Meditaioner og øvelserDorte Bredgaard:

Kan man bide fra sig - uden tænder?

ISBN: 978-87-995125-0-8

Et opgør med den traditionelle tankegang omkring sygdom og sundhed med fokus på tænder.


Dorte Bredgaard:

Tale er guld

e-bog

Fantastisk, og i min verden ret logisk, for selvfølgelig (tænker jeg) hænger det sådan sammen. Men døm selv.


Giulia Enders:

Tarme med charme - alt om et undervurderet organ

ISBN: 978-87-7159-135-4

Den bog må du simpelthen læse, hvis du på den ene eller anden måde har det dårligt. Det kunne sagtens være, at en anden bakterieflora i din tarm vil kunne gavne dig. Eller en tarmnerve kan være beskadiget. Jeg er ikke ekspert, men bogen er velskrevet og vældig humoristisk, hvorved tung lægevidenskab serveres enkelt og let fordøjeligt for lægmand og jeg har selv fået det så meget bedre.


Niels Eje:

MusiCure & MovieCure

Niels Eje har udgivet mere end  10 cd'ere samt en dvd i denne serie. Film og musik kan varmt anbefales. Et fantastisk supplement til mennesker der har været udsat for noget, der har sat hjernen under pres, måske med nedsat funktionalitet til følge. Støtte for blandt andre depressions- og stressramte. Smertelindrende. Beroligende musik, som alle kan have glæde af. Jeg har hørt, at nogle hospitaler bruger musikken.  - Kan kun købes på Apoteket (og lånes på biblioteket). Når hjernen er skadet kan det være bedst at lytte til musikken lavt i øretelefoner. Til almindeligt brug er det helsebringende / beroligende baggrundsmusik i højttalerne.


Bettinna Laxholm Delfs

Alkaline Living - en enkel guide til et sundt liv

isbn: 978-87-02-17189-1

Jeg anbefaler bogen fordi jeg synes den er let tilgængelig og fordi den på fin vis fortæller om hvorfor vi bør leve hensigtsmæssig. Jeg synes, at når man forstår hvorfor anbefalingerne bør implementeres i ens liv i en passende grad, og hvad der sker i mig, hvis jeg ikke gør, så får jeg mere lyst til at tænke og agere sundere (læs: mere kærligt for mig selv). Hvis vi så enkelt kan få det så meget bedre, hvorfor så ikke gøre noget. Små step. Ingen revolutioner. Adfærdsændringer tager tid og pres duer ikke. Giv dig tid. Vær tålmodig. Glæd dig over små fremskridt. Din livsrejse består af små skridt der kommer til at danne din vej. Hvorfor ikke gøre rejsen behagelig?


Gina Asbjerg

Gaven i maven

isbn: 978-87-93500389

Gina Asbjer kan hjælpe sine klienter/patienter til et bedre liv. Al sygdom har en psykisk dimension. Oplevelser sætter sig kropsligt i os. Det ubevidste skidt og møg vi slæber rundt på, skal vi have renset ud for at få det bedre/faktisk rigtigt godt, vil mange mene. Jeg kunne skrive op og ned af sider for at anbefale. Det undlader. I stedet dette: læs den! Du vil ikke fortryde det. Se også på siden Film og Podcast, hvor du finder interview af Florian Fastina.

Carsten Vagn-Hansen

Sådan bliver du (måske) 100

isbn: 978-87-7070-585-1

Kendt som Radiodokteren.

Vi kan selv gøre noget!

Vi skal have ordentlige, sunde, fødevarer, trække vejret ordentligt og bevæge os. Men ikke mindst skal vi have et lyst sind. Alt i alt kan vi gøre meget selv. Vort liv er vort ansvar. Tag det ansvar på dig. Hvis du har lyst til at blive gammel på den sjove måde, hvor sygdom ikke tager overhånd. Vi kan alle blive syge, men vi behøver jo ikke at bære ved til bålet.


Irene Brøndum, Majbritt L. Engell og prof. Oluf Borbye Pedersen

Tarme i topform - spis dig til sundhed, energi og velvære

isbn: 978-87-400-3380-9

Så 'let' kan du få det bedre. Tarmkemi er afgørende for en masse ting. Sygdomme, din følelse af sundhed, måske hovedpine, og meget mere er under indflydelse af dine tarme. Det er på samme tid ikke så enkelt, for der er meget vi ikke ved, og samtidig enkelt, i den forstand, at vi ret enkelt kan gøre noget selv. Vores kost kan vi ændre på, og med den kost, der er bedst for dig, har du de bedste muligheder for at være sund og føle dig godt tilpas.  -  Din tarm er din anden hjerne!

Héctor Garcia & Francesc Miralles

IKIGAI

isbn: 978-87-7180-159-0

Bogen bygger blandt andet på interviews af nogle af verdens ældste mennesker, som fortsat lever et aktivt og lykkeligt liv. Hvis vi skal være gamle skal det også være sjovt og rart, og det er, om noget, noget man har forstået på den japanske ø Okinawa.


Nuet! Livsstil! Smil! Glæde! Bidrage uselvisk! Langsom! Rolig aktiv! Taknemmelighed! Disse ord er nøgleord, blandt flere.


Qi Gong og Tai Chi er blandt de vigtige øvelser, der refereres til, samt (selvfølgelig) meditation.


Jeg tror, at rigtigt mange mennesker vil kunne have glæde af at læse bogen, og at finde inspiration heri til at gøre noget godt for sig selv. Først må vi tage vare på os selv. Så kan vi gøre godt for andre.


I øvrigt er bogen skrevet i en let stil, lige til at gå til. For alle.


Jeg vil ønske dig god læselyst.

Robby Curdorf

Den tilbageholdte viden om helbredelser

Forlag Merlin Media

Myndighedernes og medicinalindustriens attentater mod dit liv og helbred.


Robby Curdorf: (fra bagsiden)

På grund af sin indsigt i både den fysiske og metafysiske verden er Robby Curdorf på vej til at blive landskendt som en humoristisk foraftter og foredragsholder. ... forfatteren har mere end 40 års erfaring fra den åndsvidenskabelige verden.

Marlo Morgan

Mutant Message - Down Under

ISBN 0-06-017192-8

En lærerig bog. Den findes også på dansk, se næste linje

Marlo Morgan

Det ægte folk - budskabet til mutanterne

ISBN 87-595-0713-6

"Marlo Morgans roman rummer fine portrætter af aboriginal livsvisdom, ligesom den gør op med det moderne menneskes trang til kun at bruge venstre hjernehalvdel - okgik, rationalitet og mere. Noget mutanterne skal lære er at lytte til kroppen .... Man lader sig rive med af 'Det ægte folk' .... på grund af den alvor, der gemmer sig bag ordene. Og det stykke kulturkritik, 'Det ægte folk' også rummer." Således anmeldt af Benn Q. Holm, Det Fri Aktuelt. Fra bogens bagside.

Lad mig tilføje, at der, efter min mening, er meget at lære fra denne bog. Måske er den engelske udgave at foretrække.

Mads Bo

Super simpel sundhed

ISBN 978-87-992667-4-6

Mads Bo har en dejlig enkel fortolkning af vejen til sundhed og ikke mindst gode tilbud til læseren. Enkle juicer og en masse nyttig viden har fundet vej til bogens sider. Enkelt beskrevet. Bestemt en læs-let-bog.

Kan varmt anbefales!

Torben Bremann:

Kvinder - fit, feminine & fantastiske

ISBN: 978-87-406-0603-4

Til 'piger' i alle aldre.

Jan-Philipp Sendker

At høre hjertet slå

Hjertets stemme

Det som hjertet husker

En skønlitterær fortælling i tre bind (som måske kan læses uafhængigt, men bedre at læse alle tre i denne rækkefølge), men også meget mere end en spændendde og interessant historie. Budskabet er livsenergi, vi kalder det QI. Det er afgørende for vort liv. Balance er afgørende. Vi hører livskloge ord, filosofiske, kærlige betragtninger, der har afgørende betydning for vort liv. Læs om det indre der lytter og lagrer, lær hvordan hjertet slår, og om tilgivelse og meget mere. - Dertil vil jeg tilføje, at det andre mennesker udsætter dig for, det gør de, fordi de ikke kan andet. God læselyst.

OM

Monika L. Petersen

forfatter


www.monika.one

www.qigongsilke.dk

mail@monika.one

26297151


Forfatter: Link


FaceBook & Instagram: LINK


KLIK PÅ FOTO

Jeg har trænet Qi Gong og Tai Chi siden 2007. Efter en infektion i 2003, der drænede mig for energi, tog jeg på en energirejse i 2007, hvor jeg blev indført i Qi Gong. Det blev et vendepunkt i mit liv. Jeg har nu et meget højere energi niveau og et godt og aktivt liv.


Forfatter er kommet til. Ønsket er at bidrage til, at andre mennesker kan få det bedre. Blandt andet er læren om balance og at give slip vigtig. Udover allerede udgivede titler er flere på vej. At skrive er min passion.