Artikler

Artikler

(Lad musen køre henover punkterne, så dukker understregningen op. Klik, og du føres til artiklen)


Qi Gong folder (omslag)Hvorfor Qi Gong (tekst)


Corona læren


Dr. Nobuo Shioya fra Japan blev født i 1902. Han kurerede sig selv for sygdomme. Næsten al hans littereatur er på japansk, noget er oversat til tysk og den artikel, jeg bringer her er på engelsk og så vidt jeg ved, det eneste på engelsk. Finder du noget mere på engelsk, vil jeg blive glad for at høre fra dig, eventuelt at modtage filer og link. Metoden der beskrives går helt i tråd med tanken om Qi som vi kender den fra Traditionel Kinesisk Medicin. Men læs selv. Så Dr. Shioya er død. Det er teknikken selvfølgelig ikke. 


Mindbooster. Et programforløb i Aktivitetshuset i Dragør for en udvagt gruppe 60+ borgere.  Pensioneret læge og forsker Stig Pramming er ophavsmand til projektet. Læs artiklen i Politiken Lørdagsliv 9. december 2017. Jeg indleder med en intro.


Læge i psykiatri Lone Overby Fjorback:

Fremtidens Lægegerning


Gojibær -  NB: Nogle mener at goji bær er blodfortyndende, hvorfor mennesker der tager blodfortyndende medicin skal være påpasselig med mængden man indtager. Min tilgang er lidt er godt, for meget er, nå ja, for meget. Som alt andet i livet! Vi må selv tage ansvar for eget liv.


Qi Gong er mange ting. Der er mange set. I denne artikel behandles et set blandt mange, hvor  jeg fx underviser i andre set. Det ene er ikke bedre end det andet. Qi Gong er vel altid medicinsk. For god ordens skyld, den udgave af Ba Duan Jin som jeg underviser i er også medicinsk Qi Gong. Det er der nogle der går meget op i. Qi Gong virker! Qi Gong er helse! Lad os hjælpes ad med at sprede budskabet. Men Qi Gong kan ikke læres ved  at læse i en bog. Qi Gong skal udføres. En kompetent instruktør er nødvendig. Danmark er langt bag ud. Det er synd! Andre skal også få adgang og mærke alt det gode, der er til den enkelte. Jeg gør hvad jeg kan for at formidle og bringe Qi Gong frem i lyset, med henblik på at andre  kan få mulighed for at få det meget bedre på den  naturlige måde, ofte med det resultat at medicin forbruget daler eller helt udfases, man bliver gladere, lettere, sundere. Kære danske sundhedsvæsen. Vågn nu op.  Se også de film link jeg har lagt ud. Der kan du se lidt af det jeg bl.a. underviser i. (Kilde til artiklene Ugebladet SØNDAG 44/2017) 


Qi Gong er godt for balancen og for qigt. Gigtforeningen anbefaler. Bemærk dog at artiklen nævner 10 grundøvelser, hvilket  ikke er korrekt. Qi Gong virker, det er korrekt.  Klik  her 


Tai Chi er godt for balancen


Vi er i Amagerbladet, 2012. Lisbeth Jansen fra avisen deltog også. Læs hendes oplevelser. P.s. Vi fik lidt regn til sidst denne gang. Men pyt med det.


PR i Dragør Nyt 2016. Siden første gang Qi Gong gratis på græs - et åbent tilbud til alle begyndte i 2011, har Dragør Nyt været venlige at medtage invitationen, hvor Monika Lisbeth Petersen indbyder alle til at prøve settet Ba Duan Jin, som vi oversætter til Silkeøvelserne. Et ældgammelt og gennemprøvet system som medicinsk  Qi Gong fra kinesisk hospital. Lad dig inspirere og kom og vær med. Hold  øje med Nyheder  og/eller tilmeld dig nyhedsbrev, så dumper årets datoer direkte ind i din postkasse.


Tai Chi mod depression  -  Kilde: Helen Lavretsky m.fl, Lokalavisen for Amager, 2011.


Tai Chi i arbejdstiden! Læs denne spændende artiklen fra Berlingske Business, marts 2015. En af Kinas rigeste mænd, Guo Guangchang, udtaler...


MusiCure, marts 2017


Menneskelig teknologi - redskaber til et vitalt liv, af Ilchi Lee

Herfra de 12 leveregler:

1. Vend tilbage til åndedrættet og kroppen som redskaber for din sundhed

2. Træk vejret langsomt, dybt og let, især når du er oprørt.

3. Hold maven varm og hovedet koldt

4. Dyrk din seksualitet meningsfuldt og ansvarsbevidst

5. Lyt efter din sjæls stemme, indtil du finder dit lidenskabelige livsformål

6. Tag imod lidelse og tomhed som grundlaget for oplysthed

7. Lev, som din sjæl påbyder, med ærlighed, integritet og omhu

8. Træn kroppen, så forandringer føles bedre end vane

9. Smil og hav fred med dig selv uden grund

10. Erkend, at du er hvad du vælger, og hvad du gør

11. Når du har brug for et svar, så spørg din hjerne

12. Husk at ånde ud i dødsøjeblikket


Flere artikler er på vej. Hold øje med siden, som løbende opdateres.


ALT MÅ VIDENDELES, husk kildeangivelse.

Lad de gode budskaber vandre.

   OM

Monika L. Petersen

forfatter, Qigong instruktør,

Tai Chi, Mindfulness, Meditation


www.monika.one

www.qigongsilke.dk

mail@monika.one

26297151


Forfatter


FaceBook & Instagram: LINK


KLIK PÅ FOTO

Jeg har trænet Qi Gong og Tai Chi siden 2007. Efter en infektion, der drænede mig for energi, tog jeg på en energirejse, hvor jeg blev indført i Qi Gong. Det blev et vendepunkt i mit liv. Jeg har nu et meget højere energi niveau og et godt og aktivt liv.


Regnskab og administration blev i 2012 skiftet ud med jobbet som Qigong instruktør, Tai Chi, Mindfulness samt Meditation.


Forfatter er kommet til. Formidling og vidensdeling er min passion. Udover allerede udgivet titel er flere på vej, Workshops og andre tilbud er en del af mit virke.


Ønsket er at bidrage til, at andre mennesker kan få det bedre. Læren om balance og at give slip.