Om og Meditation

Monika L. Petersen,

Forfatter, foredragsholder,

qigong instruktør, mindfulness, meditation


Mit navn er Monika L. Petersen, 1953.

Jeg er forfatter. Jeg har altid skrevet, men det forblev

i mange år til skuffen. Min første bog udkom juni 2020.

"Frø til spiring - for bedre balance i livet" er blevet taget

godt imod. Link til ANMELDELSE.

TILBAGEMELDINGER


Siden er der udkommet flere bøger, samt en DVD.

Mere om forfatterskabet på www.monika.one


Jeg har trænet Qi Gong og Tai Chi siden 2007.

Efter en infektion, der drænede mig for energi,

tog jeg på en energirejse, hvor jeg blev indført

i Qi Gong. Det blev et vendepunkt i mit liv. Jeg har nu

et meget højere energi niveau og et godt og aktivt liv.

Qi Gong og Tai Chi er blevet min passion.


Der er mange Qi  Gong set. Qi Gong settet Ba Duan Jin, som vi oversætter til Silkeøvelser, er min basis træning. Jeg træner og underviser i en speciel udgave.  Se plancen under galleri. Der er billeder på velkomstsiden. Du kan se øvelserne udført under Visuelt og lyd siden. Der kan du også se andre interessante film. Øvelser samt teori.


Meditation

er en vigtig del af mit liv. Herunder ser du den lærer, der satte mig i gang med at undervise, Viggo Vikkelsø, som også er min meditationslærer. Vodres guru er Babujii. Babujii havde en elev med sælige evner, Sister. Læs mere længere nede på siden. Læs mere længere nede på denne side. 


Min lærer                  Meditationsguru                           Fotoserie: Viggo Vikkelsø  Viggo Vikkelsø            Babujii (kælenavn)                         /Babujii/Sister Kasturi

                                                  

Der er flere Tai Chi former. Jeg begyndte min Tai Chi træning med Yang formen den lange, som Viggo Vikkelsø introducerede mig til. Efter at have trænet Yang formen i nogle år, træner jeg nu anderledes efter inspiration i Master Sam Tam's form, som jeg har stiftet bekendtskab med hos Mester Torben Bremann, privatelev af Master Sam Tam. Jeg har modtaget suppervison af Master Sam Tam.


Mine lærere

Viggo Vikkelsø er min meditationslærer. Derudover tog Viggo Vikkelsø mig i mesterlære, i Silkeøvelserne, og han guidede mig på min instruktøruddannelses rejse, da det stod klart, at jeg ville dygtiggøre mig yderligere med henblik på at  blive instruktør.  Via Viggo Vikkelsø kom jeg i kontakt med Torben Bremann. Mester Torben Bremann er uddannet i Traditionel Kinesisk Medicin, herunder akupunktør. Derudover har han læst vestlig medicin. Jeg er så heldig at kunne følge Torben Bremann, som er privatelev af  Master Sam Tam, som er kineser bosiddende i Canada og af familie med stolte traditioner indenfor kinesisk lægekunst og tai chi samt Ichuan. Master Sam Tam vurderes af mange til at være blandt de største nulevende mestre i verden. Se punktet galleri. Derudover har jeg lært fra disse akupunktører: Arnkjell Joleik Nielsen, Torben Rif,  Flemming Ole Salomon. Der er mange flere jeg har lært fra, og ladet mig inspirere af, men de her nævnte er de største i min studierejse.


Alle mine lærere har bidraget til min udvikling, og uden dem vllle jeg ikke have kunnet være den, jeg er i dag, og der hvor jeg er, og hvor  jeg kan videreformidle, hvad jeg har tilegnet mig. Min families støtte og tålmod har tillige været uvurderlig. Jeg er meget taknemlig. Min ambition er, at hvad jeg har tillært mig skal videreformidles således, at også andre har mulighed for at høste af dette fantastiske system. Jeg går til opgaven med ydmyghed og glæde.


Meditation er en naturlig del af min hverdag. Qi Gong er meditation i bevægelse. Dertil mediterer jeg siddende efter guidning fra min meditationslærer mester Viggo Vikkelsø. Viggo Vikkelsø er enestående dygtig. Viggo mestrer meditationens 'kunst'. Jeg er ydmyg og taknemlig.  Mere herom under punktet  meditation.


Det er skelsættende at træne Qi Gong og Tai Chi. Der er, efter min mening, en hverdag før og en efter, at man er begyndt at træne disse øvlser. Er man først kommet i gang og har mærket den forskel, der er i krop og sind, bliver man ofte ved. Jeg er ydmyg og meget taknemmelig for, at budskabet er blevet videre formidlet fra generation til generation af kinesiske mestre således, at vi også i vesten kan træne disse øvelser, og høste alt det gode, som øvelserne kan gøre for den enkelte. Indførelsen i disse træningsformer har ændret mit liv. Styrken ligger i det bløde! Det kan tage lidt tid at forstå og at indarbejde. Når man kan det, er man nået langt, og man er forandret. Sådan ser jeg det. Man kan vælge at være optaget af, hvad de enkelte øvelser gør for én mere specifikt, eller man kan blot følge instruktørens anvisninger i vågen opmærksomhed, nyde og lade øvelserne gøre arbejdet. Nogle gange kan vi her i vesten have god gavn af at indtage, og lade øvelserne gøre arbejdet. Nyd øvelserne mens du laver dem, og nyd alt det gode de gør for dig.


Udfordringen ligger i at formidle budskabet, så andre får lyst til at prøve denne træningsform. Kan langsomme øvelser mon virke? Hurtige bevægelser kan alle udføre. Udfordringen kan ligge i at udføre disse forholdsvis enkle øvelser langsomt i opmærksomhed, således at krop og sind kan forenes i balance. Den danske mentalitet er generelt ikke klar til at gå disse nye spændende veje. Måske er det for mystisk? Det kan være svært at forstå, at disse enkle øvelser har så stor effekt. Det skal prøves og mærkes på egen krop. I Sverige, hvor Qi Gong er udbredt, anbefaler sundhedssystem Qi Gong.


Jeg underviser ikke længere på ugentlige hold. Man kan få privattimer, alene, eller man kan gå sammen flere (3-6). Der er flere muligheder for undervisning. Se under punktet Undervisning Hver sommer indbyder jeg til  gratis 'qigong på græs'  i Dragør under åben himmel tæt ved havet. Hold øje med siden Nyheder, og tilmeld dig eventuelt nyhedsbrevet, så er du sikker på at få de nyeste tilbud og andet godt nyt.


Qi Gong og Tai Chi er helse! Jeg udbyder løbende forskellige tilbud, idet mit ønske er, at nå bredest muligt ud, med henblik på, at flest muligt kan få mulighed for at høste fra dette unikke system.


Mit  liv blev radikalt ændret, da en infektion slog mit energiniveau helt i bund. Lægerne foreslog, at jeg lærte at leve med generne. Det var der nu ikke meget liv i! Akupunktur blev min redning, og siden har jeg kunnet holde mit energiniveau oppe med qigong øvelser, og sidegevinsterne er utallige! Et mindre udpluk af solstråle historier, af såvel egne som elevers, kan i øvrigt læses under menupunktet Solstråler.


Jeg tænker ikke på Qi Gong og Tai Chi som træning, som noget jeg skal gøre. Jeg laver øvelserne, fordi jeg ikke kan lade være, for det er så rart, de gør mig så godt. Præcis som det er med de daglige meditationer.  Jeg er meget taknemlig for mine vejledere!


Min holdning er, at det  er bedst at behandle sygdom, som jeg i øvrigt hellere vil benævne ubalance, med øvelser og helsigtsmæssig livsstil, og først gribe til medicin og eventuelt kirurgi, når det er sidste udvej. Dét er et valg, vi hver især må tage. Vi er selv ansvarlige for eget liv. Hver enkelt må ud fra egen overbevisning og situation vælge de tilbud, der gives. Hver især har vi ansvar for at søge læge eller anden kompetent behandler, når der er behov! 


Undervisning

Jeg kan gøre en forskel med min undervisning. Jeg viser, hvordan du skal lave øvelserne, idet fokus er mindst lige så meget indvendig som udvendig. Du fortsætter hjemmetræningen. Med mellemrum, som det passer sig, anbefaler jeg suppervisions timer. Du kommer over tid dybere og dybere ind i øvelserne. Så længe du lever, kan du forfine, udvikle, komme dybere. Det gode er, at øvelserne virker fra dag ét. Man starter altid derfra, hvor man er. Herfra fortsætter udviklinglen.


Qi Gong er et selvhealende og forebyggende system. De fleste vil ofte ret hurtigt mærke en positiv forandring. I andre tilfælde er mere tålmodighed nødvendig. Udfordringen ligger, måske mest, i at udføre øvelserne langsomt. Men da udgangspunktet er din vejrtrækning, så bliver der ikke forceret. Når du har trænet i længere tid, vil din vejrtrækning bliver langsommere, roligere. Dermed udføres øvelserne langsommere. Det giver sig selv. Jeg viser og fortæller.


Tai Chi er på samme tid helseøvelser og kampsport. Man træner lidt forskelligt. Min tilgang er helse. Derfra tager min undervisning udgangspunkt.


Min undervisning omtales blandt andet som engageret, positiv og rar.


Alle kan være med. Qi Gong og Tai Thi og akupunktur er i samme familie, alle en del af Traditionel Kinesisk Medicin (TKM). Et unikt system, der helt adskiller sig fra mange andre træningsformer. Lær at møde det hårde med det bløde. Lær kunsten at give slip. Nyd et bedre velbefindende og en sundere krop samt et lettere sind. Det bløde overvinder altid det hårde! I træningen smelter krop og sind sammen. Det føles så godt. Jeg har dog haft elever, der stoppede fordi 'det her går godt nok for langsomt.' Hvilket ofte kun er et udtryk for, at man har brug for træningsformen. Spændinger i nervesystemet gør det vanskeligt at træne langsomme øvelser. I min undervisning søger jeg at kombinere målrettet indsats med lethed således, at vi på samme tid oplever, at det både er sjovt og rart at træne, og at det giver udbytte. Vi holder fokus. og vi bliver hele tiden dygtigere. Vi læner os op ad egne grænser, og udvikler os derfra, altid uden at presse! Vi træner derfra, hvor vi hver især er. Hvor de andre elever på holdet er i deres udvikling er uinteressant for de andre på holdet. Hvis man kan lidt mere når man går hjem end da man kom, så er man i gang. Der er udvikling.  De ryk vi tager kan variere fra gang til gang, fra periode til periode. Det er også udvikling! Pauser, i rette mængder på rette tid, er også udvikling! En udfordring for de fleste, tror jeg, er ikke at forvente for meget for hurtigt.  Tålmodighed er en god ven!

 

Blog

Hold øje med http://qigongsilke.blogspot.dk/


På siden tager jeg forskellige emner om, som alle relaterer til helse, livsstil og det at gøre noget godt for sig selv. At gøre noget godt for sig selv er basis for at kunne gøre noget for andre. Når vi har det godt bliver det helt naturligt at gøre noget for andre. At gøre noget for andre bidrager til endnu mere glæde, som går begge veje. At modtage omsorg og interesse er glædeligt, at bidrage til at andre mennesker kan få det bedre bibringer glæde.


Emnerne kan være ret forskellige. Scroll eventuelt ned over de efterhånden mange artikler og se om ikke der skulle være én, eller flere, som du kan lade dig inspirere af. Rigtig god læselyst. Vær også velkommen til at kommentere, i linket på siden, eller i en besked direkte til mig. Vidensdelen holder jeg af.


Vi er nødt til at bidrage. I en eller anden grad alt efter hvor vi er i livet og hvordan ressourcerne er. Jeg vil af hjertet godt bidrage til fred. Fred på jord. Fred mellem mennesker. Men det skal være den ægte fred. Den fred, som vi tror er fred fordi der er en tilsynesladende fredeligt stemning i rummet, men som vi inderst inde godt ved ikke er ægte, fordi vi godt ved, at fx nogle har brug for hjælp, eller nogle har en upassende og måske endda skadelig adfærd, da må vi gøre noget. Det kan sagtens være, at det ikke bliver behageligt. Men nogle gange er vi nødt til at gøre noget, som vi finder er ubehageligt, men som vi må gøre for at blande os, for at hjælpe måske et menneske i nød. Den ægte fred, den er ønskværdig, den må vi værne om.


Kærlighed er mit budskab. Artikler skal til tider læses helt til sidste punktum for at forstå budskabet. Jeg 'slår af og til i dynen'. Af kærlige grunde. Nogle gange må vi se op og være intense og mærke efter. Gør vi det rigtige? Er vi passiv hvor vi burde være aktiv? Skal vi blande os? Skal vi indhendte støtte. Nogle gange kan et par ord gøre en stor forskel. Det kan igen gå begge veje, også trods det, at hensigten er god. Et smil og en hånd og ikke mindst et øre kan gøre så meget. Det kan vi godt tilbyde. Hvis ressourcerne er dertil. Et godt sted at begynde er det lille smil. Det lille smil kan løfte én selv i en vanskelig tid. Det lille smil vil blive gengældt. I det mindste vil det lille smil gøre en forskel, for møder smilet én som er trist, så kan smilet sætte sig som et lille frø, der kan vokse. Så har vi allerede bidraget. 


Læs gerne mine indlæg, som ikke kommer i en lind strøm, men som kommer når jeg synes, jeg har noget særligt at dele ud af.


Rigtig god læselyst.


Venlig hilsen, Monika L. Petersen


Tao

Taoismen kan beskrives som en strøm af vand.

Tao betegner "vejen", og taoismen er oprindeligt opstået p.g.a. en kendt kinesisk filosof, som hed Lao-tze.

Ifølge taoismen opretholdes ligevægten i universet  ved to komplementære kræfters vekselvirkning. Disse to kræfter kaldes Yin og Yang. Sammen udgør de og indeholder alle universets fremtrædende former.

Det religiøse menneske ønsker at genforenes med kilden, med Skaberen, men mennesket skal ikke flygte. Buddhister flygter til Nirvana, og kristne flygter til Paradis, men øjeblikkets situation tilskynder ikke til flugt, men leder til nærvær, til samarbejde og til gensidig forståelse via dialog.


Dette er i  "tao's ånd".


At hjælpe er at forstå

Af Søren Kierkegaard


Hvis det skal lykkes mig at føre et menneske mod et bestemt mål, må jeg først finde derhen, hvor han befinder sig og begynde lige der.

Den som ikke kan det, snyder sig selv, når han tror, at han kan hjælpe andre.

For at hjælpe nogen, må jeg visselig forstå mere, end han gør, men først og fremmest forstå, hvad han forstår.

Hvis jeg ikke kan det, så hjælper det ikke, at jeg kan og ved mere.

Vil jeg alligevel vise, hvor meget jeg kan, så skyldes det, at jeg er forfængelig og hovmodig, og at jeg egentlig gerne vil blive beundret af andre i stedet for at hjælpe.

Al ægte hjælpsomhed begynder med ydmyghed over for den, jeg vil hjælpe, og dermed må jeg forstå, at dette med at hjælpe, ikke er at ville herske, men at ville tjene.

Kan jeg ikke dette, så kan jeg heller ikke hjælpe.Meditation, se mere længere oppe på denne side


Meditation er en naturlig del af min hverdag.

Meditationen giver mig fred og ro.

Jeg følger Babujis anvisninger som

mester Viggo Vikkelsø formidler.


Nedenfor ses foto af Babuji, Sister Kasturi samt af mester

Viggo Vikkelsø. Babuji og Sister Kasturi havde særlige evner.


Jeg supplerer siddende meditation med Qi Gong, som begge bidrager til, at mit liv bliver mere afbalanceret og harmonisk. Jeg bliver afspændt og bygger op på samme tid. Når jeg træner, oplever jeg et nærvær og en dejlig følelse af virkelig at mærke mig selv. Træning og meditation, to sider af samme sag, bidrager til, at jeg føler mig i balance og godt tilpas. Det giver mig overskud og glæde, og en dyb rodfæstet oplevelse af at hvile i mig selv.

 

Vi mediterer på holdene én gang om ugen. Derudover er der fælles meditation onsdag og søndag kl. 21.Disse sider fralægger sig ethvert ansvar for dine valg. Siderne her beskriver min tilgang og  mine holdninger.


KONTAKT               

Monika L. Petersen, Forfatter

Qi Gong & Tai Chi instruktør

Mindfulness & Meditation


www.monika.one

www.qigongsilke.dk

mail@monika.one

2629 7151


Copyright © www.qigongsilke.dk - All Rights Reserved  - 2022

OM

Monika L. Petersen

forfatter


www.monika.one

www.qigongsilke.dk

mail@monika.one

26297151


Forfatter: Link


FaceBook & Instagram: LINK


KLIK PÅ FOTO

Jeg har trænet Qi Gong og Tai Chi siden 2007. Efter en infektion i 2003, der drænede mig for energi, tog jeg på en energirejse i 2007, hvor jeg blev indført i Qi Gong. Det blev et vendepunkt i mit liv. Jeg har nu et meget højere energi niveau og et godt og aktivt liv.


Forfatter er kommet til. Ønsket er at bidrage til, at andre mennesker kan få det bedre. Blandt andet er læren om balance og at give slip vigtig. Udover allerede udgivede titler er flere på vej. At skrive er min passion.